Muutoksessa

22. maalis, 2017

Moi!

Aika paljon on aikaa vierähtänyt edellisestä blogistani. Kaikki ovat varmaan vakuuttuneita hallitusemme toimintakyvyttömyydestä, tai peräti kaatumisesta (välikysymystä tosin ei ole kukaan tietääkseni esittänyt.) Mutta totuus on toinen. Olemme kokoustaneet alkuvuoden aikana useasti, aikaisempien päätösten saamiseksi toteutusasteelle. Uusi sihteerimme ja talouden hoitajamme Irja Laine on ystävällisesti avannut kotinsa kokoustamisemme ajaksi, vieläpä kahvitarjoilun kera. Suuri kiitos Hänelle. Meillä on useita hankkeita vireillä joista olisi pitänyt näillä sivuilla jo aikaa sitten kertoa, edes jotain. Parhaiten pääsette näistä hankkeista perille osallistumalla yhdistyksemme kevätkokoukseen. Seuratkaa sivujamme. Yksi näistä hankkeistamme on yhdistyksemme esitteen uusiminen, johon olemme saaneet anomuksella tukea Kustavin Lions yhdistykseltä. Suuret kiitokset heille. Esite on nyt nähtävissä Kustavin Taideyhdistysen kotisivulla etusivuna. Valitettavasti tekstisivu on lähes lukukelvoton, joten uusimme sen selvään tekstimuotoon. 

Nähdään kevätkokouksessa!

20. marras, 2016

Kustavin Taideyhdistys ry;n syyskokous pidettiin Restaurant Grillissä, ulkona syksyinen sää, mutta sisällä lämmin tunnelma. Saimme nauttia taas Silverin tarjoilusta ja palvelusta.

Mutta ennen sitä pidettiin yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous asiaan kuuluvin menoin Katin johdolla ja Irjan kirjatessa tapahtumat tarkasti muistiin. Hallituksen erovuoroisen Pirjon tilalle valittiin Tapio ja muut erovuoroiset Arja ja Jonna jatkavat, samoin muut hallituksen jäsenet Lasse, Heikki ja Kirsi. Toimintasuunnitelmassa luvattiin osallistua taideleirille ja  -näyttelyihin, lohimarkkinoille, Suomi100 ja MörkÖ tapahtumiin. Toiminnan laajentuessa myös talousarvio tuplaantui ja natisi liitoksistaan. Toivottavasti tulopuoli pysyy perässä. Jäsenmaksu päätettiin kuitenkin pitää entisenä, 15€/jäsen.

Tilaisuudessa oli myös ohjelmaa Tuulan lausuessa omia runojaan höystäen niitä aiheeseen sopivilla laulelmilla. Kiitos Tuula nautittavasta esityksestä. Samoin kiitos koko kokousväelle.

Loppuajan ohjelmasta ei ole saatavilla virallista dokumenttia.

Parempaa talvea odotellessa...

Lasse

12. marras, 2016

Pian on yhdistyksen syyskokouksen aika, jolloin meidän on päätettävä ensi vuoden toiminnasta ja taloudesta. Kuluvaa toimintavuonna tarkastellaan sitten toimintakertomuksessa kevätkokouksen aikaan. Mutta hyvä on nytkin tarkastella mitä olemme kuluvana vuonna saaneet aikaan, jotta voimme suunnitella tulevan toimintavuoden ohjelmaa. 

Kun sitä nyt mietin, niin minulle tulee ristiriitanen tunne. Olemme saaneet paljon aikaan ja olemme mahdollistaneet jäsenille monenlaista koettavaa, mutta toiminnan pyörittämiseen on vaikea saada innostuneita vastuuhenkilöitä. Tahtoo olla vähän niin, että ne samat henkilöt ovat vuodesta toiseen vastuussa niiden samojen ajatustensa kanssa.

Mielestäni luottamushenkilöiden suunnitelmallinen vaihto muutaman vuoden välein olisi yhdistykselle rikkaus. Nurkat tuulettuvat ja luutuneet ajatukset saavat vauhtia. Ongelmasta hyvänä esimerkkinä toimii kunnalliset laitokset, niissä ei juuri tapahdu huomattavaa kehitystä vuosien varrella. Nyt ne ovat tulleet tiensä päähän ja osa siitä katoaa. Kuolee pois.

Tällaista tänään tuli mieleeni.   Lasse

13. kesä, 2016

Kustavin taideyhdistys vietti hauskan viikonlopun Jurmon saarella. Ylämaankarja ja meri ispiroi ahkeria maalareita ja Kvarnen ihana Päivi Nikoskinen loihti upeat aamupalat, ruuat ja jälkkärit lähiruuasta. Greta Helena Sundström https://www.facebook.com/greta.h.sundstrom?fref=ts
majoitti meidät idylliseen vanhaan kouluun. Mahtava paikka ja Kustavista on hienot yhteydet lautalla. Kiitos Kati Kylmälä ja kaikki osallistujat elämysviikonlopusta!

Kirsi